Mbyllje prekëse: Deputeti slloven luan me harmonikë Himnin e BE, ngrihet në këmbë Parlamenti Europian

0
15

Deputeti slloven Alojz Peterle ka interpretuar me harmonikën e tij, Himnin e BE-së, bazuar në kryeveprën “Ode, gëzimit” të Bethovenit, në seancën e fundit të Parlamentit Europian të enjten, duke u duartrokitur dhe brohoritur nga kolegët e tij.

“Ky është vendimi vendimi ynë i fundit në këtë mandat – tha ai, – dhe unë dua t’ju falenderoj për këto 5 vjet së bashku në këtë larmi. Është përgjegjësia jonë ta mbajnë Evropën të bashkuar dhe le ta ringremë Notre Dame! Gëzuar edhe Pashkët!” Sapo ka thënë fjalën e fundit, ai ka vënë në buzë harmonikën e tij dhe ka intrerpretuar duke ngjallur shumë emocion, “Ode, gëzimit”