Meta jep një mesazh te fortë/ Demokracia kërkon energjinë e të rinjve, ndryshe ajo zvetënohet…

0
2

Presidenti i Republikës Ilir Meta ka shpërndarë një analizë të profesorit të njohur Bajram Hysa për demokracinë, duke dhënë edhe një mesash të fortë.

Meta e cilëson këtë analizë një apel për reflektim nga të gjithë. Ndërsa Prof.Dr. Bajram Hysa shkruan se pa një pjesëmarrje aktive të popullsisë në tërësi dhe të të rinjve në veçanti, demokracia do të mbetet e mangët dhe e brishtë.

POSTIMI I PRESIDENTIT META

Një analizë e shkëlqyer e Prof.Dr.Bajram Hysa, që na fton për reflektim të gjithëve:
“Demokracia nuk mund të sajohet. Demokracia kërkon energjinë e të rinjve, ndryshe ajo zvetënohet. Pa një pjesëmarrje aktive të popullsisë në tërësi dhe të të rinjve në veçanti, demokracia do të mbetet e mangët dhe e brishtë. Kjo është një detyrë urgjente.
Vetëm kështu ata do të luajnë plotësisht rolin e tyre si qytetarë. Vetëm kështu ata do t’i gëzohen lirisë dhe dinjitetit. Por që të realizohet kjo, duhet të funksionojë edukimi.”

Meta Fb