Meta thirrje Kushtetueses: Hapi rrugë sa më shpejt Vettingut

0
573
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Meta thirrje Kushtetueses: Hapi rrugë sa më shpejt Vettingut

Kryetari i Kuvendit, Ilir Meta ka kërkuar nga Gjykata Kushtetuese që të shprehet sa më shpejt për ligjin e Vettingut pas opinionit pozitiv nga Komisioni i Venecias.Meta deklaroi se nga zbatimi i ligjit të Vettingut, varet jo vetëm integrimi dhe realizimi i 5 prioriteteve, por është edhe një garanci për të drejtat e njeriut në Shqipëri.”Reforma në Drejtësi është kryefjala e aktualitetit, ajo është më e rëndësishme, nga zbatimi i saj varen edhe reformat e tjera, jo vetëm për 5 prioritetet, por edhe të tjerat.Prandaj është mirë të kemi sa më shpejt një vendim të Gjykatës Kushtetuese për t’i hapur rrugë zbatimit të ligjit të Vettingut.Zbatimi i ligjit, jo vetëm për të luftuar korrupsionin, por është edhe një garanci për të drejtat e njeriut” deklaroi Meta.///

Zjarr Tv Ad