Meta: Zbatimi i ligjit aktual të arsimit të lartë ka probleme

0
1

Presidenti i Republikës, Ilir Meta ka folur për studentët dhe ligjin e arsimit të lartë. Në 10-vjetorin e Universitetit Mesdhetar të Shqipërisë, kreu i shtetit ka deklaruar se protestat e drejta të studentëve treguan se zbatimi i ligjit aktual të Arsimit të Lartë ka probleme.

Meta: Protestat e drejta të studentëve gjatë dhjetorit të kaluar treguan se zbatimi i ligjit aktual të Arsimit të Lartë ka probleme dhe vështirësi për të siguruar autonominë dhe pavarësinë financiare të universiteteve publike. Reforma në Arsimin e Lartë dhe kërkimi shkencor duhet të ketë një frymë më gjithëpërfshirëse. Reforma në Arsimin e Lartë duhet të synojë krijimin e kushteve të duhura për të përmirësuar cilësinë e mësimdhënies  dhe të synojë që universitetet të jenë të pavarur dhe të pakushtëzuar nga politika.