Microsoft fillon përpjekjet për mbrojtjen e mjedisit

0
1

Microsoft ka njoftuar një rritje të masave për të zvogëluar prodhimin e saj të karbonit, në një gjendje emergjente të krijuar nga “madhësia dhe shpejtësia e ndryshimeve mjedisore”, të cilat e bëjnë të qartë “nevojën për të bërë më shumë”.

Në një post të nënshkruar nga Presidenti Brad Smith, Microsoft shpjegoi se do të dyfishojë taksën e brendshme që kompania paguan për emetimet e saj të karbonit, duke e çuar atë në 15 $ për ton.

Paratë e mbledhura në këtë mënyrë do t’i bëjnë aktivitetet e kompanisë të qëndrueshme.

Smith ka njoftuar se Microsoft do të arrijë qëllimin e saj për të ushqyer qendrat e të dhënave me 60% të të dhënave me energji të ripërtëritshme, deri në fund të dekadës së re. Ajo gjithashtu ka vendosur arritjen e përfitimit të 70% të energjisë elektrike nga burime të pastra në 2023.

“Koha është shumë e shkurtër, burimet janë shumë të vogla dhe ndikimi shumë i madh për të pritur”, ka thënë drejtuesi i Microsoft.