Mishi i derrit ka gjendra tumorale të dukshme

0
68

“Duke qënë se mishi është një produkt me vlerë monetare në treg, fakti që mund të jetë i sëmurë nuk na ndalon të mos e nxjerrim në treg”, është shprehur kështu një kasap në SHBA.

Ne mendojmë se duke blerë produkte mishi tek kasapët mund të jenë me cilësi më të mirë se sa në supermarket, por jo gjithmonë ndodh kështu.

Një studim në SHBA, tregon statistika shqetësuese të mishit të paketuar dhe produktet e tij. Ka nxjerrë në pah një përqindje të  lartë e mishit të kalit të përzier me mishin e derrit ose të viçit.

Salçiçet e etiketuara si me mish derri, në të vërtetë kishin përqindje të lartë të mishit të kalit.

E vetmja mënyrë për të garantuar cilësinë dhe sigurinë ushqimore mbetet që ta prodhosh vetë. Por diçka e tillë mund të jetë e lehtë me perimet, dhe nëse jeton në vende me mundësi kultivimi.

Me produktet e mishit gjithmonë ka patur përplasje debatuese mes analistësh në lidhje me sigurinë dhe cilësinë.