Modeli i parë transgjinor në kopertinën e Vogue

0
16

23 vjeçari kanadez Krow Kian është fotografuar për numrin e shkurtit nga artisti dhe fotografi Collier Schorr. ’Është një nder për mua’ tregon modeli në një intervistë për historinë e kopertinës, ‘dhe kjo është një shenjë për të kuptuar se sa hapa përpara janë bërë në botë për pranimin e transgjinorëve. Jam i lumtur të përfaqësoj komunitetin LGBT, duke mishëruar një model me të cilin trasgjinorët mund të identifikohen’. Ne 2018 janë regjistruar 45 prezenca trangjinore në pasarelat e markave të famshme. Një rritje shumë e madhe në krahasim me 12 vjet më parë. Për herë të parë në 50 vitet e saj “Uomo Vogue”, i kushton kopertinën e saj një modeli transgjinor.