Mogherini: Pres që Maqedonia Veriore dhe Shqipëria të hapin negociatat në qershor

0
1
epa04380503 Outgoing Italian Foreign Minister and incoming EU Foreign Policy chief Federica Mogherini attends a hearing by European parliament foreign affairs in Brussels, Belgium, 02 September 2014. Leaders of the European Union's member states on 30 August 2014 appointed Italian Foreign Minister Federica Mogherini as new Foreign Policy chief. EPA/OLIVIER HOSLET

Ballkani është në Evropë kur ju shikoni hartën e Evropës, tha Përfaqësuesja e Lartë e BE Federica Mogherini në seancën plenare të Komitetit të Parlamentit Evropian për Punë të Jashtme (AFET).

“Nëse shikoni hartën e Evropës, ju shihni se Ballkani është në Evropë. Prandaj, në vend të fjalës zgjerim, më pëlqen të them ribashkimin e Ballkanit me Evropën “, theksoi ajo, duke shtuar se beson se BE mund të përdorë maksimumin e ndikimeve të saj duke vepruar vazhdimisht.

Duke folur në takimin e përbashkët midis AFET dhe Delegacionit të PE në Asamblenë Parlamentare të Euro-Amerikës Latine (DLAT), Mogherini shfrytëzoi mundësinë për vlerësuar përsëri marrëveshjen e arritur mes Maqedonisë Veriore dhe Greqisë. Mogherini njoftoi se, siç është premtuar tashmë, ajo pret që Maqedonia Veriore dhe Shqipëria të hapin negociatat e pranimit në BE në qershor. Para se të bëhej Përfaqësuese e Lartë e BE-së, ajo shërbeu si Ministre e Italisë për Punë të Jashtme dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar.