Montana bëhet shteti i parë amerikan që do ndalojë përdorimin e Tik Tok

0
18
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Montana është shteti i parë amerikan që ndalon gjigantin mediatik TikTok nga pajisjet personale.

Guvernatori Greg Gianforte nënshkroi ndalimin në ligj të mërkurën. Ai pritet të hyjë në fuqi më 1 janar. Platforma e ndarjes së videove thotë se ndalimi “shkel të drejtat e Amendamentit të Parë të popullit të Montanës”.

TikTok është vënë nën shqyrtim nga autoritetet në mbarë botën për shqetësimet se të dhënat mund t’i kalojnë qeverisë kineze.

Gianforte, një republikan, u tha ligjvënësve se një ndalim më i gjerë do të çonte në “prioritetin tonë të përbashkët për të mbrojtur banorët e Montanëve nga mbikëqyrja e Partisë Komuniste Kineze”.

“Ne duam të sigurojmë banorët e Montanës se ata mund të vazhdojnë të përdorin TikTok për t’u shprehur, për të fituar jetesën dhe për të gjetur komunitetin ndërsa ne vazhdojmë të punojmë për të mbrojtur të drejtat e përdoruesve tanë brenda dhe jashtë Montanës,” njoftoi Tik Tok.

TikTok pritet të kundërshtojë legjislacionin në gjykata.

Zjarr Tv Ad