Në fshatin Zharrëz, ku dëshira për të jetuar shuhet pak nga pak!

0
62

Ne redaksin e “Zjarr Television” ka mberritur nje shqetesim i banoreve te Zharrsez vetem pak metra qytetit te Fierit. Keta banore Po i kalojne keto dite te acarta dimri pothuajse jashte dhe nuk jane pak por plot 350 familje.Kompania naftenxjerrese “Bankers Petrolum” eshte pergjegjese per kete situat te krijuar por keta banor ende nuk jane demshperblyer dhe per far te keq askush nuk mban pergjegjesi per ta.

Stafi I “Zjarr Televizion” arrin me nje grup xhirimi ne fshatin e shume halleve Zharrez, te bashkise Patos. Eshte nje fshat i shtrire ne fushe rreth 25 min larg Qytetit te Fierit. Prej shume bisedave me ta ne kamer dhe jashte kameres mesojme se atyre u eshte thyer shpresa per te jetuar ne kete fshat. Problematika kryesore eshte shkaterrimi i banesave nga tronditjet sizmike te provokuara here pas here nga firma naftenxjerrese “Bankers petrolium” .Kjo firme u’a ka prishur endrrat banoreve per te jetuar ne kete fshat ne token e te pareve te tyre. Prej vitesh ne kete zone jane provokuar per shkak te Benkers lekundje sismike duke sjell panik dhe shkaterrim banesash duke i kthyer ato ne ngrehina te frikshme per te banuar.

Nje vit me pare banoret protestuan ne menyre biblike..Ne kembe ata mberriten ne kryeqytet perballe drejteuesve te vendit. U reklamuan disa masa preventive atehere nga qeveria por shumica ngelen ne leter.. Sot mesojme prej banoreve qe demshperblimet nga qeveria dhe pushteti vendor kane qene qesharake madje dhe te diferencuara pa shkak.. Pushteti lokal i ka trajtuar ca te babes e ca te njerkes. Jane rreth 530 banesa dhe familje te prekura nga fenomeni Bankers. Ata jane te pakenaqur per demshperblimet madje ende nuk ndihen te sigurte pasi Bankers i provokon perseri te njejtat lekundje .

Mesuam dhe nje tjeter fakt skandaloz sot prej banoreve ankimues. Administratiri i njesise Arben Semanjaku ne menyre arrogante shume banoreve u ka kthyer pergjigje rruge..”Nuk dua t’ja di fare per ju”-u ka thene si shume banoreve qe jane ankuar.

Banoret shtojne se Administratori socialist Semanjaku me shume e ka vemendjen tek biznesi i tij ne zone sesa te hallet e banoreve.

Ndalesa jone e radhes ishte ne bashkine Patos ku kryetarja e bashkise na jep shifra dhe opinoone duke e shitur pergjegjesine e saj dhe bashkise institucioneve te tjera qendrore.

Largohemi nga Zharreza duke mar shqetesimin e banoreve te mire por te ngarkuar nga hallet. Ata realisht jane ne hall. Me shtepi te pasigurta, te pa demshperblyer dhe me toka qe po dekradojne cdo dite nga efekti i sistemit naftenxjerres te Naftes prej Bankers. Zbuluam sot gjithashtu qe pushteti vendor me perfaqesuesit e vet i ka “tradhetuar” banoret ne interesat dhe shqetesimet e tyre…

Video: https://www.youtube.com/watch?v=SUj2QgdFqqU