Rreth 80 mijë vetëm në Tiranë që përballen me koston e lartë të jetesës. Ndaj në shumë vende karta e studentit ju vjen në ndihmë duke ofruar për ta lehtësira në shërbimet publike dhe private.

Po në Shqipëri kjo kartë ka mbetur prej 20 vitesh vetëm pjese e premtimeve elektorale. Shumë prej studentëve që pyesim nuk e dine se një kartë e tillë ekziston. “Nuk ja kam idenë çfarë është karta e studentit”… jane shprehur studentet. “Kam aplikuar vjet për kartën e studentit, por na sorollaten dhe asgjë. Kjo kartë do t’u ofronte studenteve lehtësira në telekomunikacion, transport, qendrat tregtare, teatro etj.

Po Ervjola Osmanaj nga Rrjeti Kombëtar për të Rinjtë e Shqipërisë, thotë se as për këtë vit karta nuk parashikohet në buxhetin e ministres së Arsimit. Të interesuar pranë Ministrisë se Arsimit, kjo e fundit shprehet për së puna për Kartën e Studentit vijon duke premtuar se do të finalizohet në fillim të vitit të ardhshëm.