Nga Agim Xhafka/ MATRIOSHKA

0
47

MATRIOSHKA

Ai që hodhëm për tokë më 20 shkurt nuk qe bust. Ishte një matrioshkë. Hoqëm një,të madhin, Enverin dhe…fap mbinë e dolën të tjerët fshehur nën të. Bij,nipër mbesa…
Ndaj sot mbushur vendi me degë plot gjethe të pemës hoxhiste. Një ushtri me ushujëza.Në qeveri e kudo. Në çdo zyrë. Sa mirë kur kishim veç një. Na u thaftë dora që e rrëzuam. Ec e përballo sot pyllin e statujëzave,të hajdutëve dhe hijenave që po na hanë edhe leckat…

Image may contain: 1 person