Nga heqja e akcizës për birrën e pijet alkoolike tek ulja e TVSH-së për ushqimet dhe rritja e pagave! Zbardhen 23 amendamentet e PD-së për buxhetin 2023

0
14
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Partia Demokratike ka publikuar listën e 23 amendamenteve që do propozojë për ndryshimet në buxhetin 2023.

Ndër ndryshimet e propozuara është ulja e TVSH-së për ushqimet e shportës, rritja e pagës me 25%, apo edhe heqja e akcizës për pijet alkoolike si birra dhe vera.

LISTA E 23 AMENDAMENTEVE TË PD

 1. Skema e te perndjekurve politike (20% te privatizimeve) (Bujar Leskaj).
 2. Trefishimi i fondeve per ish te perndjekurit, nga 1 miliarde leke ne 3 miliarde leke (Bujar Leskaj & Helidon Bushati).
 3. Rritja ne 5% te PBB-se te buxhetit te arsimit (Luciano Boci).
 4. Rritja me 1% te PBB-se te buxhetit te shendetesise. (Lindita Metaliaj)
 5. Anullimi i pagesave buxhetore per tre PPP-te ne shendetesi (Albana Vokshi).
 6. Demshperblimi i covid 19 (Mond Spaho).
 7. Rritja me 30% te pagave te pedagogeve (Ina Zhupa).
 8. Trefishimi i fondeve per kerkimin shkencor, nga 300 milione ne 1 miliarde leke (Ina Zhupa).
 9. Rritja me 20% te pagave ne shendetesi (Orjola Pampuri).
 10. Dyfishimi i fondit te ndihmes ekonomike (Orjola pampuri).
 11. Rritja e numrit te mesuesve ndihmes, rreth 1 mije mesuar ndihmes (Eralda Bano).
 12. Dhjete-fishimi i fondit per rritjen e pensioneve, nga 1.2 miliarde leke ne 12 miliarde leke (Arber Agalliu, Dhurata Cupi).
 13. Rritja e transfertes se pakushtezuar per bashkite, nga 1% ne 1.5% te GDP-se (Dhurata Cupi).
 14. Limiti i arkes (Emilia Koliqi).
 15. Heqja e akcizes se gazit te lengshem (Helidon Bushati & Lefter Geshtenja).
 16. Ulja e TVSH-se per ushqimet baze te shportes (i njejte me propozimin me projektligjin e dorezuar 1 vit me pare) (Jorida Tabaku).
 17. Ulja ne 6% te TVSH-se per energjine elektrike (Jorida Tabaku).
 18. Barazimi i TVSH (hyrje-dalje) te produkteve bujqesore (Bledion Nallati).
 19. Heqja e TVSH per inputet bujqesore (nga 10% ne 0%) (Bledion Nallbati).
 20. Votimi elektronik Durres Elbasan (Oerd Bylykbashi).
 21. Demet e permbytjeve Shkoder Lezhe (greta bardeli).
 22. Heqja e indeksimit te akcizave (Jorida Tabaku)
 23. Rritja e gjithe pagave me 25% (Sali Berisha)
Zjarr Tv Ad