Një grua m ashtroi se ishte me k ancer/ Mbledh 50 mijë euro për t’i shpenzuar në bixhoz

0
24

Një grua përdori një foto për ta f alsifikur se kishte sëmundje të p ashërueshme, ku mblodhi një shumë prej  50,000 euro donacione përmes fushatës GoFundMe.

Ajo është shpallu automatikisht f ajtore për m ashtrim dhe poesedim të pasurisë e cila ishte fituar në mënyrë të paligjshme

Nicole 42-vjeçare, është nënë e një djali 11-vjeçar nga Broadsters në Kent, nuk u diagnostikua asnjëherë me k ancer, por ajo përdori donacionet e mbledhura për të paguar borxhet e lojërave të fatit, si dhe për të financuar një jetë të sh frenuar.

Ajo nisi një fushatë në internet të quajtur “Askush nuk ka nevojë për ndihmën tonë të trajtimit” ku pretendonte të shkruante në emër të nënës së saj të kujdesshme.

Në rrëfimin emocional, “Nëna” e përshkroi Nicole, si një vajzë të bukur dhe një nënë të mrekullueshme, dhe një foto para operacionit të fshikëzës së tëmthit ishte bashkangjitur. Operacioni, i kryer në spitalin privat Spenver në Marget, u pagua nga sigurimi shëndetësor privat, por që nuk kishte asnjë lidhje me k ancerin.

“Nuk kishte asnjë ind malinj në trupin e saj dhe të dy vezoret dukeshin normale”, tha George Cavelas, i cili kreu operacionin. Gjinekologu i saj konfirmoi se; “Nicole nuk ishte aty dhe se ajo kurrë nuk kishte pasur k ancer të vezoreve”.

Gjykatësi Mark Vicks, tha në vendim se; Nicole u d ënua sipas provave shumë bindëse dhe se hapi tjetër, është përcaktimi i kohëzgjatjes së d ënimit me b urg.

Përveç shlyerjes së borxheve të lojërave të fatit, Nicole pagoi për gjashtë udhëtime në Spanjë me para nga donacionet, por ajo pohoi se udhëtimet ishin në një klinikë speciale private, ku operacioni për k ancerin e vezores, do të kushtonte 40.000 euro plus 6 herë 13.700 euro në muaj për ilaçet.

“Ajo nuk i përdori ato para për të trajtuar k ancerin, sepse nuk kishte k ancer. Elkabbas i përdori paratë për të luajtur bixhoz, për të shlyer borxhet dhe për të financuar mënyrën e saj të shtrenjtë”, është shprehur prokurori Ben Irëin.

Asnjë dokumentacion për të vërtetuar pretendimet e saj, në lidhje me trajtimin nuk u gjet në Spanjë dhe vetë Nicole, pranoi në gjyq se nuk e dinte nëse kishte këtë sëmundje, pasi pohoi për muaj të tërë se ishte 100% e sigurt se ishte e sëmurë.

Në proces gjyqësor është thënë se; një grua i dhuroi asaj 5,508 euro për trajtim të rremë dhe se Nicole, u takua me një nga donatorët për ta bindur se i duheshin më shumë para.