Njerëzit që merren me thashetheme janë më pak të stresuar

0
786
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...
Gënjeshtarët dhe mashtruesit mund të jenë më kreativë se njerëzit e ndershëm, sugjeron një studim.

Të gënjesh për gjëra të vogla dhe të merresh me thashetheme gjatë ditës, largon stresin përfundimisht. Njerëzit që merren me thashetheme raportohet të jenë shumë më pak të stresuar gjatë ditës dhe të flenë shumë më mirë gjatë natës.

Për të shqyrtuar lidhjen midis pandershmërisë dhe kreativitetit, Gino dhe Scot hartuan një seri eksperimentesh të lejuara, që inkurajonin njerëzit që të mashtrojnë, të gënjejnë dhe të merren me thashetheme.

Në eksperimentin e parë, pjesëmarrësit u prezentuan me një seri ngjarjesh të mashtrimit dhe gënjeshtrës, më pas të tjerët me llojin e thashethemeve që merren ata, transmeton Lajmi.net.

Hulumtuesit gjetën se ata të cilët merreshin me thashetheme gjatë ditës, ishin më të buzëqeshur, më të lumtur dhe nuk kishin asnjëherë stres.

Prej atyre që merren më së shumti me thashetheme doli të ishin gratë të cilat ishin ndarë nga burri apo që nuk punonin.

Zjarr Tv Ad