Njihen si të egër në histori, por vikingët janë unikë në stilimin e flokëve

0
6

Vikingët janë të këqijtë në historinë e  njerëzimit- veshur me kostume bërë nga lëkura e ujqërve këta pushtues kanë lënë gjurmën e tyre në historinë e botës.

Dhe ndonëse dikush mund të mendojë për ta si egërsira, e vërteta është se Vikingët kujdeseshin për paraqitjet e tyre tej mase madje deri në detaje.

Jo vetëm që ata njiheshin për dashurinë e tyre për saunat dhe pastërtinë e përgjithshme, por edhe për flokët e tyre të gjatë në ngjyrë të kuqërremtë si edhe biondë, si tek meshkujt edhe tek femrat dhe këta meshkuj kishin një pamje aq të bukur sa njiheshin edhe si rrëmbyes të vajzave.

Bazuar në shumë gjetje arkeologjike, si pëlhura të zbukuruara me flokë dhe figurina që përshkruajnë burra dhe gra vikingë me flokë të pastër dhe me bishtaleca të ndërlikuara, na japin një imazh shumë të qartë se si ka qenë paraqitja e tyre dikur.

Dhe këtë herë, do të donim t’ju njohim me modele flokësh unike nga ta.

Duket sikur do të duhej një profesionist për realizimin e këtyre gërshetave por ama nuk është aspak e vërtetë. Edhe në kushte shtëpie do të mund të realizonit këto gërsheta. Mjafton të keni flokët e gjatë në dispozicion dhe njëkohësisht edhe shirita që do të ndërthuren me to.

Kjo ishte veçantia e vikingëve si popull pasi si gratë edhe burrat kishin flokët e gjatë dhe modeluar kujdesshëm.