Njihuni me sportin më të çuditshëm në Amerikë

0
3

Harrojeni futbollin ose basketbollin… Ky është sporti ideal për ata që duan të kombinojnë dashurinë me fiskulturën, por edhe të qeshurën. Sport i “Ëife Carrying” e përkthyer në shqip si “Mbajtja e të dashurës”, është më i çuditshmi në botë.

Ky sport ka edhe një organizatë në internet që organizon garat në gjithë botë. Në Amerikë zhvillohet gara më e madhe kur marrin pjesë mijëra çifte. Rregullat janë të thjeshta: “Mbaje të dashurën mbi shpatulla dhe ec një distancë prej kilometrash. Distanca ka pengesa si dhe pjesë të mbushura me ujë. Turneu i Amerikës mbahet çdo vit në tetor”.