Pamjet magjike të eklipsit total të Hënës mbi Tiranë

0
64
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Në orën 06.12 me orën tonë, të mëngjesit të kësaj të hëne, Hëna u mbulua totalisht nga Toka, duke dhuruar një eklips total, i cili nuk do të përsëritet për së paku 10 vite.

Hëna, ndryshon nga ngjyra gri në të kuqërremtë, për shkak të bllokimit të dritës së diellit nga hija e Tokës, kur Toka kalon mes Diellit dhe Hënës.

Një eklips i ngjashëm me të njëjtat karakteristika, pritet të ndodhë në 31 dhjetor 2028

Ky fenomen ndodh kur Dielli, Toka dhe Hëna janë në një vijë dhe për pasojë, Toka, fsheh dritën e Diellit dhe Hënës, duke projektuar mbi to një hije të madhe.

Jo vetëm e kuqe, por gjatë eklipsit të sotëm, Hëna u bë më e madhe se zakonisht.

Mirëpo eklipsi total i Hënës i cili do mund të shihet në të gjitha fazat e tij, do të ndodhë pas 10 vitesh, 10 muajsh dhe 29 ditësh, në 20 dhjetor 2029

Përmes fotografive të shkrepura në Tiranë edhe gjate natës por edhe gjatë mengjesit të sotëm ju sjellim pamjet se si u duk ky fenomen në qiellin e kryeqytetit.

Zjarr Tv Ad