Panariti “Fronti i PPE dënoi këtë farsë dhe puç kushtetues”/Prishet konsensusi me Opozitën Reale

0
1

Lidhur me ndryshimet e njëanshme kushtetuese nga Rama, ish ministri i LSI-së Edmond Panarit ka përkrahur qëndrimin e spektrit politik të Evropës së Bashkuar, ku sipas saj u prish konsensusi me Opozitën Reale.

Në postimin etij në Facebook, Panariti thekson se Fronti më i madh Politik Evropian e dënoi këtë këtë farsë dhe puç kushtetues, duke u shprehur se ‘Nuk ka dy Opozita! Por një dhe vetëm një, ajo e votuara’.

Postimi i plotë i Edmond Panatritit:

Shumica e Partive të spektrit politik të Evropës së Bashkuar (fronti i PPE) është shumë e qartë!

U prish konsensusi me Opozitën Reale! Prandaj kushtetuta u ndryshua në mënyrë të një anëshme.

Pra Fronti më i madh Politik Evropian duke dënuar këtë farsë dhe puç kushtetues shprehet se :

Nuk ka dy Opozita! Por një dhe vetëm një, ajo e votuara.

Ajo sot ndodhet në një front unik! Fronti i madh opozitar.

Opozita reale nuk ndodhet në parlament dhe prandaj ky është i delegjitimuar qoftë ne frymë (nuk është pluralist) qoftë në përmbajtje nuk i ka mandatet përfaqësuese nga forcat e votuara nga zgjedhësit në 2017

Prandaj fund teatrove të rrezikëshme dhe destabilizuese.