Parku më i madh nënujor në botë

0
84

Bahrain po përgatitet për hapjen e parkut nënujor më të madh në botë në botë këtë verë. Parku është kompletuar me aeroplanin Boeing 747 të zhytur plotësisht në thellësinë 70 metra.

Atraksioni turistik përfshin një sipërfaqe prej 100.000 metra katrorë dhe brenda do ketë kopje të shtëpive tradicionale të tregtarëve të perlave, shkëmbinj nënujorë artificiale të koraleve dhe skulptura të bëra nga materiali ekologjik.

Rreth 20 metra i thellë, parku do të vendoset në ujërat në veri të kontinentit, rreth 30 km nga ishujt Amëaj dhe hapet në verën e vitit 2019.

747 do të jetë në qendër të vëmendjes, avioni më i madh i zhytur në ujë me qëllim.

Aeroplani është dekontaminuar plotësisht.