Për Heroin tonë Kombëtar, del revista me ese historike

0
99
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Muzeu Kombëtar ka zgjedhur të sjellë një revistë me ese historike, në 551-vjetorin e vdekjes së Heroit tonë Kombëtar Gjergj Kastrioti Skënderbeu

Një mori faktesh historike të evidentuara nga 23 autorë janë përmbledhur në revistën “Studime Muzeologjike”, të promovuar në mjediset e Muzeut Kombëtar. 

Në këto ese, autorët sjellin vlerat e Skënderbeut në 551 vjetorin e vdekjes së tij si një strateg lufte, por edhe si një diplomat.

Drejtori i Muzeut Kombëtar thekson se ky botim vjen si një numër special kushtuar Heroit Kombëtar.

Letërkëmbimet e Gjergj Kastriot Skënderbeut me sulltanët, artin e tij ushtarak dhe kujtimet e tij të luftës vijnë për lexuesin si një katalog për t’u përdorur nga dashamirësit e historisë.

Zjarr Tv Ad