Përdorimi i Sinovac/A po na përdorin si kavje për eksperiment?

0
274
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

I ftuar në emisionin “Shkruaje ne akull”, mjeku epidemiolog Ilir Alimehmeti ka zbardhur të vërtetat në lidhje me sigurine dhe efektivitetin e Sinovac.

Siguri dhe efektivitet ?

Siguria duhet të jetë e plotë ,në një dokument të nxjerrë ,rreth një muaj më parë ,nga fazat klinike thuhet se siguria është ne nivele të uleta konfidence në evidencën për moshat e mëdha dhe për ata me sëmundje shoqëruese ndërsa per te rinjtë (18-59 vjeç)siguria është në nivele të moderuara deri në të larta.

Cili është qëndrimi për moshat e vjetra nga OBSH për vaksinën Sinovac?

“Studimet deri me sot kanë përfshirë relativisht pak njerëz,mbi 60 vjec dhe si rrjedhojë në nuk kemi arsye të themi se sa efektive do të jetë por ftojmë të gjithë vendet që e përdorin që të jenë aktiv në monitorimin në shtetin e tyre dhe t’i bëjnë keto raporte publike.

Pse është i rëndesishëm efektiviteti?

Efektiviteti duhet t’u komunikohet qartë njerëzve ,sepse gabimi i Kilit ishte se nuk u komunikoi saktë ,sepse njerzit mendun se kjo vaksinë do të ishte efektive 100%.

Nje vaksinë,duhet të këtë këto parametra,të jëte me efikasitet me pak se 80% që i bëhet më pak se 75% të popullsisë që të jetë e aftë të shuajë një kurbë epidemiologjike pa pasur nevojë për masa të tjera.

Shembulli më i mirë i përballimit është Izraeli i cili e goditi me Pfizer…

Zjarr Tv Ad This is a sample article. ...