Pogradec: Goditja e çuditshme e anijes turistike

0
418

Bllokohet në pik të sezonit anija turistike?
“Tina Turist” u lëshua në liqenin e Pogradecit në shkurt të këtij viti. Pas një udhëtimi të mundimshëm e të kushtueshëm nga deti përmes maleve të Shqipërisë e më pas riparimit dhe kolaudimit, mjeti më i madh lundrues shqiptar që ka parë gjoli u bë gati për lundrim.

Por pikërisht në fillim të korrikut Shefi i Stacionit të Policisë Kufitare, Bernard Gjona bllokoi aktivitetin e mjetit “për mungesë dokumentacioni”

STACIONI I POLICISË KUFITARE POGRADEC

Janë 12 punonjës policie në molin e qytetit…mol i cili nuk ka tjetër aktivitet veç ankorimit të skafit të policisë së Pogradecit. Është shumë interesant fakti që në këtë stacion policie janë fort të kujdesshëm për të mbajtur sa më larg të tretë……

GODITJA E STUDIUAR E LUNDRIMIT NË GJOL

Nëse në Ohër funksionon një mol ku janë ankoruar disa anije turistike, në anën shqiptare veç barkave plastike me pedale dhe ato druri të peshkatarëve nuk ka tjetër aktivitet lundrues.

Në qershor 2014 u përurua linja e tragetit Ohër – Pogradec. Por kjo linjë kurrë nuk funkdionoi.

Këtë rradhë një shqiptar sjell me shpenzimet e tij një goxha anije turistike. Bashkia e përkrah por e bllokon policia.

Shumë pyetje ngrihen se PËRSE?

Interesa të fqinjve të cilëve nuk u intereson zhvillimi i turizmit në Pogradec? Apo të trafikantëve, që nuk duan sy të huaj në mol?….