Propozimi për emrin e stadiumit ‘Arena Kombëtare’

0
25

Sot ne perkujtimin e 80 vjetorit te lindjes se Panajot Panos, eshte propozuar qe stadiumit te ri “Arena Kombetare”, ti vihet emri stadiumi “Panajot Pano”, ide e cila eshte pelqyer edhe nga Armando Duka. Panajot Pano konsiderohet si futbollisti me i mire shqiptar i te gjitha koherave. Madje edhe UEFA e ka perfshire ne listen e 100 futbollisteve me te mire te shekullit te kaluar. Deklarata me e njohur per te eshte e Franz Bekenbauer. Gjate ndeshjeve mes Shqiperise dhe Gjermanise, Bekenbauer i duhej te markonte Panon, pas nje ndeshje ai pati deklaruar se Pano mund te luaj ne Bayern München ose Real Madrid. Madje pas viteve 90’ Bekenbauer pati kerkuar te takoj personalisht Panajot Panon.