Prova të reja për grushtin e shtetit, Presidenti Meta në konferencë në 12:30

0
114

Presidenti i Republikës, Ilir Meta do të publikojë prova të reja, për atë që ai e quan grushtin e shtetit.

Në një njoftim, zëdhënësi Tedi Blushi thotë se presidenti i Republikës Ilir Meta do të japë sot, në ora 12:30 një konferencë për shtyp.

Një ditë më parë, Presidenti Ilir Meta tha se pas Ardian Dvoranit, të tjerë zyrtarë janë implikuar në grushtin e shtetit.

Kallëzimi shtesë ndaj Dvoranit-Ilir Meta ka dorëzuar në Prokurorinë e Posaçme kallëzim shtesë ndaj kryetarit të Këshillit të Lartë të Drejtësisë, Ardian Dvorani.

Kreu i Shtetit e akuzon kryetarin e KED për thellim të veprave penale “Shpërdorimit të Detyrës” dhe “Përvetësimi i titullit apo i detyrës shtetërore” dhe për të cilat paraqet disa prova shtesë që sipas tij, faktojnë shkeljet e kryera në procesin e emërimeve të anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese.

Presidenti Meta i referohet një korespondence zyrtare shkresore të realizuar mes kreut të KED dhe Kuvendit të Shqipërisë ku Dvorani informon legjislativin mbi procesin e përzgjedhjes së kandidatëve për anëtar të Gjykatës Kushtetuese.