Qeveria amerikane krijon ‘armën sekrete’

0
3

Qeveria amerikane ka zhvilluar një ‘armë sekrete’ të ndërtuar me gjashtë tehe të mprehta, e cila shënjestron terroristët, pa vrarë civilët.

Ajo qëllon përmes një structure e cila shënjeston terroristët me preçizion të lartë.

“The Wall Street Journal” thotë se ‘R9X apo ‘Xhinsu-ja fluturuese’ është përdorur në fshehtësi.

Zyrtarët amerikanë shpresojnë se arma do të ulë vdekjet rastësore të civilëve.

Sipas të njëjtit burim, SHBA-të po përdorin një tjetër armë, e cila shënjestron objektivin dhe nuk shpërthen.

“R9X, apo ‘Xhinsuja fluturuese është projektuar për të  shkatërruar ndërtesa dhe makina, me ndihmën e gjashtë teheve që veprojnë pak sekonda para shkatërrimit.