Raporti i KE për liberalizimin e vizave, Shqipëria në rrugë të mirë por duhet të ulë numrin e azilkërkuesvE

0
5

Këshilli Europian publikoi ditën e sotme (10 korrik) një raport për vlerësimin e përmbushjes së kërkesave për liberalizimin e vizave nga Shqipëria.Ky raport konfirmon se Shqipëria vijon t’i përmbushi këto kërkesa. Fokusi kryesor është në fushat specifike të migracionit ku kërkohet të vijojë puna.Gjithashtu kërkohet ulja e numrit të azilkërkuesve nga Shqipëria si dhe të bëhet një identifikim i detajuar i tyre.Në këtë raport kërkohet dhe forcimi i ligjeve për të luftuar përfshirjen e shtetasve shqiptarë në krimin e organizuar.