Rekord të infektuarish në Francë dhe Britani

0
3

Britania dhe Franca regjistruan të dyja valët e tyre më të larta njëditore të infeksioneve COVID-19 që nga fillimi i shpërthimit të Enjten.

Më shumë se 16,000 infeksione të reja u zbuluan në Francë gjatë 24 orëve të mëparshme, sipas agjencisë kombëtare të shëndetit, Santé Publique France. Rekordi i mëparshëm prej 13,492 ishte regjistruar në 19 Shtator.

Një tjetër 52 njerëz gjithashtu humbën jetën nga pandemia, duke e çuar numrin e të vde.kurve në vend COVID-19 në 31,511.

Për më tepër, agjencia shëndetësore theksoi në raportin e saj javor, lëshuar gjithashtu të Enjten, se kishte pasur “një rritje eksponenciale të pranimeve të kujdesit intensiv”. Më shumë se 4,250 njerëz u shtruan në spital për COVID-19 në Francë gjatë javës së kaluar, 718 prej të cilëve në njësitë e ICU.

Në Britani, 6.632 infeksione të reja u regjistruan të Enjten, një rekord i ri për vendin. Dyzet vde.kje të reja u raportuan gjithashtu në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar, duke çuar numrin e vik.timave atje në 41,902 – numri më i lartë i vde.kjeve në Evropë.

Drejtori Mjekësor i Anglisë së Shëndetit Publik Yvonne Doyle thotë se shifra është një “paralajmërim i ashpër” ndërsa infeksionet rriten në të gjitha grupmoshat.

Ajo thotë se qytetarët duhet të ndjekin kufizimet e reja të shpallura nga qeveria këtë javë për të kontrolluar përhapjen e virusit.