Robert Papa nuk përmbahet, sulmon ambasadoren amerikane Yuri Kim: Nuk e njeh historinë e Shqipërisë,

0
53
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Gazetari Robert Papa nga SHBA komentoi mesazhin e ambasadores së SHBA Yuri Kim, për ditën e Çlirimit të Shqipërisë më 29 nëntor.

Në një intervistë televizive, ai tha se Kim nuk e njeh historinë e Shqipërisë, ndërsa shtoi se nuk e ka studiuar siç duhet dosjen shqiptare në DASH.

“Kim nuk e njeh historinë e Shqipërisë dhe kam fr ikë se nuk e ka studiuar siç duhet dosjen shqiptare në Departamentin amerikan të shtetit, për të mësuar sadopak se çfarë qëndrimi kanë mbajtur amerikanët më 29 nëntor dhe çfarë qëndrimi kanë mbajtur komu nistët ndaj Amerikës.

Amerikanët u larguan nga Shqipëria, nuk e njohën qeverinë e Enver Hoxhës. Unë nuk e kuptoj se çfarë ka dashur të tregoj Kim me këtë gjest. Ajo mund të shkonte shumë mirë te varr ezat e dëshm orëve më datë 28.”, tha ai.

Zjarr Tv Ad