Ruçi paralajmëron institucionet: Nëse s’keni rezultate do firmos shkarkimin tuaj

0
29

Forcimi i rolit të institucioneve të pavarura është një domosdoshmëri për rrugën drejt BE. Por kreu i Kuvendit i kërkoi atyre më shumë angazhim në këtë proces, në rast të kundër do të merret vendimi për shkarkimin e tyre ga detyra. 

Kryeparlamentari Gramoz Ruçi paraljmëroi 21 institucionet e pavarura që raportojnë në Kuvend se nëse nuk do të kenë rezultate në punën e tyre, ai do të firmosë shkarkimin e tyre.

Ashtu si Ruçi edhe ambasadori i BE , Luigi Soreca kërkoi forcimin e këtyre institucioneve, për shkak të rolit kyç që kanë në rrugën e integrimit të Shqipërisë.

Në tryezën e Kuvendit me 21 institucionet Agron Tufa ngriti shqetësimin për debatin e disa ditëve më parë me debatin e deputetit Spartak Braho. Tufa kërkoi të merren masa disiplinore ndërsa kreu i grupit socialist i tregoi derën e Gjykatës dhe Prokurorisë.

Disa nga institucionet kërkuan më shumë burimeve njerëzore dhe buxhet për mbarëvajtjen e punës së tyre.