Rusia kujton Luftën e Dytë Botërore me një paradë

0
7

usia rikrijoi skenarin e marshimit të Luftës së Dytë Botërore këtë të enjte në 78 vjetorin e luftës.

Me mijëra trupa të ushtrisë ruse marshuan përgjatë bulevardid Red Square.

Në 1941 ushtria gjermane poi  afrohej Moskës. Ushtria ruse e kohës marshoi përgjatë mureve të Kremlinit për tu përballuar me gjermanët në fushëbetejë.

Marshimi i Red Army është kthyer në një simbol të trimërisë dhe këmbënguljes.

I gjithë organizimi përfshiu 4000 ushtarë të veshur me uniforma dhe armë e tanke luftarake të përdorura gjatë Luftës së Dytë Botërore.