Sekretariati muxhahedin letër nga Parisi: Shqipëria ka dorëzuar serverat tanë në Teheran

0
94
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Sekretariati i Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit ka dalë me një deklaratë të dytë zyrtare për aksionin e Policisë shqiptare në kampin “Ashraf 3” më Manëz të Durrësit. Pas operacionit të parë, prej ditësh agjentë të Policisë së Shtetit janë vendosur në hyrje të kampit, për të mos lejuar futjen e objekteve të ndaluara.

SPAK arriti të sekuestronte në godinat e kampit të muxhahedinëve dhjetëra servera dhe dokumente, të cilat dyshohet se janë përdorur për të kryer sulme kibernetike në Iran dhe në vendet e tjera mike.

Në deklaratën e dytë që mban datën 3 Korrik 2023, Sekretariati i Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit thotë se qeveria shqiptare i ka dorëzuar të dhënat e siguruara nga serverat te Teherani zyrtar. Madje, Sekretariati citon dhe disa media që thotë se janë të lidhura me qeverinë e Iranit.

“Në 10 ditët e fundit, mediat dhe zyrtarët e regjimit të mullahëve kanë raportuar vazhdimisht për kontaktet mes “aparateve të sigurisë (të regjimit) të Iranit dhe vendeve si Shqipëria”. Kjo kërkon një qëndrim të qartë nga kjo qeveri dhe shpresojmë që autoritetet amerikane dhe shqiptare të mohojnë me vendosmëri dhe të japin transparencë dhe detaje të plota”, thuhet në reagim.

Deklaratë – Sekretariati i Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit (NCRI)

Shtetet e Bashkuara dhe Shqipëria duhet të sqarojnë nëse kompjuterët e MEK-ut i janë dorëzuar regjimit iranian.

Paralajmërohet kundër çdo bashkëpunimi me xhelatët fetarë fashistë që do të çonte në arrestimin, torturimin dhe ekzekutimin e familjeve, të burgosurve dhe mbështetësve të MEK dhe Rezistencës Iraniane në të gjithë vendin.

Agjencia e lajmeve Fars, e lidhur me IRGC, njoftoi më 3 korrik: “Sepehr Khalaji, kreu i Këshillit të Informimit të Qeverisë, deklaroi në faqen e tij në rrjetet sociale për kthimin e kompjuterëve të Monafeqin në vend: “Një pjesë e hard disqeve dhe kasave jane marrur.” Khalaji shtoi: “Ata janë të zënë me marrjen e informacionit, identifikimin e operativëve dhe gjetjen e bërthamave shkatërruese dhe pikave të verbër.” Khalaji ka shkruar edhe për rezultatet e arritura në lidhje me rikuperimin e të dhënave kompjuterike: “Rezultatet e deritanishme janë premtuese.”

Në 10 ditët e fundit, mediat dhe zyrtarët e regjimit të mullahëve kanë raportuar vazhdimisht për kontaktet mes “aparateve të sigurisë (të regjimit) të Iranit dhe vendeve si Shqipëria”. Kjo kërkon një qëndrim të qartë nga kjo qeveri dhe shpresojmë që autoritetet amerikane dhe shqiptare të mohojnë me vendosmëri dhe të japin transparencë dhe detaje të plota.

Nëse lajmi tronditës për bashkëpunimin me fashizmin fetar që sundon Iranin kundër MEK-ut dhe transferimin e një pjesë të 213 kompjuterëve dhe hard diskave në sulmin e 20 qershorit 2023, i cili la një martir dhe qindra të plagosur dhe të gjymtuar anëtarë të MEK-ut, është i vërtetë, atëherë është një katastrofë humanitare dhe një shkelje e tmerrshme e të drejtave të njeriut në bashkëpunim me fashizmin fetar në pushtet në Iran, duke çuar në arrestimin, torturimin dhe ekzekutimin e familjeve, të burgosurve politikë dhe mbështetësve të MEK dhe rezistencës iraniane në të gjithë vendin, si dhe ndaj aktiviteteve terroriste të regjimit jashtë Iranit. Padyshim që përgjegjësia bie tërësisht mbi qeveritë e Shteteve të Bashkuara dhe Shqipërisë. Ndarja e çdo informacioni për MEK-un me regjimin kriminal në Iran, i cili është dënuar 69 herë për shkelje të të drejtave të njeriut nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara dhe organizma të tjerë ndërkombëtarë, është një vijë e kuqe absolute dhe krejtësisht e papranueshme, e denjë për ndjekje penale në gjykatat ndërkombëtare.

Dje (2 korrik), Agjencia e Lajmeve Mehr, e lidhur me qeverinë, duke cituar deklaratën zyrtare të Ministrisë së Inteligjencës (MOIS), vlerësoi veprimet e policisë shqiptare kundër MEK-ut dhe bëri një sërë akuza të rreme kundër MEK-ut në lidhje me “kontaktet inteligjencë-siguri me shërbimet e inteligjencës evropiane” në lidhje me aktivitetet e MEK-ut në “vende të ndryshme perëndimore”, veçanërisht në Shqipëri. Ai gjithashtu premtoi terrorizëm në tokën evropiane, duke deklaruar se “Irani po ndjek seriozisht terroristët jashtë kufijve të tij”.

Sekretariati i Këshillit Kombëtar të Rezistencës së Iranit (NCRI) – Paris 3 korrik 2023

Zjarr Tv Ad