Serbët tremben nga takimi i Ramës me Kurtin, media vendase: Shqipëria dhe Kosova do të bashkohen

0
37
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Takimi i qeverisë së Shqipërisë me atë të Kosovës ka ngjallur frikë te Serbia, aq sa mediat vendase kanë shkruar se dy vendet do të bahskohen.

Media serbe b92.net ka shkruar një artikull me titull “Shqipëria dhe Kosova do të bashkohen”, ku citohen fjalët e kryeministrave Rama dhe Kurti.

Artikulli i medias serbe:

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, është shprehur se beson se Shqipëria do të bashkohet me të ashtuquajturat. Kosovën dhe se do ta votonte në referendum. Rama shtoi se nuk e dinte se kur do të ndodhte kjo.

“Nëse më pyesni hipotetikisht për një referendum paqësor për bashkimin kombëtar, do të shkelja ligjin për fshehtësinë e votimit – e them hapur do votoja pro. Në rast se pyesni nëse do të ndodhë kjo apo jo, pasi jeni duke provokuar. Unë do të ndodhë kur – nuk e di, por do të ndodhë një ditë”, tha Rama në një konferencë të përbashkët me kryeministrin e Kosovës, Albin Kurti.

Rama theksoi se atyre që mund ta interpretojnë deklaratën e tij si “kërkesë” për krijimin e një Shqipërie të madhe, duhet thënë se “fallxhorësit nuk gjykohen”.

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, tha se procese të tilla historike nuk mund të vendosen dhe se nuk mund të përcaktohen data dhe rrugë.

“Më duket se ka më shumë keqkuptim sesa keqkuptim lidhur me bashkimin e shqiptarëve. Nuk është çështje e zgjedhjes sonë, është një qëllim kolektiv që na zgjedh neve, ne nuk mund të vendosim për procese të tilla historike dhe të përcaktojmë data dhe rrugë.” ka thënë Kurti

Zjarr Tv Ad This is a sample article. ...