Serbia bën gati planin për Kosovën

0
8

Marko Gjuriq ka thënë se plani i presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq dhe Qeverisë serbe është t’i ndihmojë komunave serbe në Kosovë.

Drejtori i të ashtuquajturës Zyre për Kosovën në Serbi, Marko Gjuriq ka thënë se plani i presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq dhe Qeverisë serbe është t’i ndihmojë komunave serbe në Kosovë.

“Por, plani i presidentit Vuçiq dhe Qeverisë serbe është t’i ndihmojë të gjitha komunave sebe në Kosovë dhe ky plan do të realizohet në vitin 2019, pa marrë parasysh vështirësitë. Mitrovica e Veriut do të fitojë një qendër klinike, Graçanica një spital të ri, Trepçka një fabrikë të re të akulumatorëve. Pa marrë parasysh presionet, dëshirojmë të krijojmë kushtet që njerëzit tanë të qëndrojnë në vendbanimet e tyre”, theksoi Gjuriq.