Shifra të paimagjinueshme 2,453 punëtorë rezultojnë pozitivë në këtë fabrikë

0
42

Top Glove e Malajzisë do të mbyllë 28 impiante në faza ndërsa kërkon të kontrollojë perhapjen, thanë autoritetet.Të hënën, ministria e shëndetësisë e Malajzisë njoftoi një rritje të mprehtë të pozitive në zonat ku ndodhen fabrikat dhe konviktet e Top Glove.Pothuajse 5,800 punëtorë janë kontrolluar deri më tani me 2,453 testime pozitive, tha ajo.Top Glove operon 41 fabrika në Malajzi, me shumë prej punëtorëve të saj që vijnë nga Nepali.”Të gjithë ata që kanë rezultuar pozitivë janë shtruar në spital dhe kontaktet e tyre të ngushta janë bërë në karantinë për të shmangur infektimin e punëtorëve të tjerë”, tha Drejtori i Përgjithshëm i Shëndetësisë Noor Hisham Abdullah.