Shqiptarët reduktojne konsumin e cigares

0
9
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Bëhet fjalë për meshkuj të moshës 15-49 vjeç pasi tek fermra pirja e cigares është  rritur me 1 pikë përqindje. Të dhënat publikohen nga INSTAT të zhvilluar në lidhje me faktorët e riskut që cënojnë shëndetin e popullatës.Reduktimi  me rreth 7 për qind i numrit te duhanpiresve përgjatë një dekade vjen teksa qeveria shtrëngoi masat e kundër pirjes së duhanit, duke mos lejuar konsumin e tij në ambientet kolektive dhe të mbyllura. Njëkohësisht rriti edhe nivelin e  taksimit. Të dhënat zyrtare nxjerrin ne pah gjithashtu se importi i cigareve eshte ulur disa herë më shumë se numri i duhanpirësve.Sipas të dhënave të Minsitrisë së Financave gjatë  2010-2017, importi i cigareve ra me 31 për qind duke sinjalizuar kështu zhvendosjen e konsumit drejt duhanit të dredhur.

 

Zjarr Tv Ad