Shtëpia e Bardhë letër kryeministrit Zaev: Ju sigurojmë mbështetje

0
42

Kryeministri i Maqedonisë, Zoran Zaev ka pranuar një letër nga Shtetet e Bashkuara. Në të, nënpresidenti Pence siguron Shkupin për mbështetje të vazhdueshme.

Nënpresidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Michael Pence i dërgoi një letër kryeministrit të Maqedonisë, Zoran Zaev, në të cilën ai shprehu mbështetjen e vazhdueshme në këtë moment vendimtar për vendin. Në letrën e tij, nënpresidenti Pence vlerëson angazhimin për arritjen e marrëveshjes, ndërsa thekson se 90 për qind e atyre që votuan në referendum e miratuan marrëveshjen e Prespës dhe në këtë mënyrë kanë konfirmuar angazhimin për të ardhmen evropiane të Maqedonisë.

“Shtetet e Bashkuara vlerësojnë angazhimin tuaj për siguri dhe stabilitet më të madh në rajon. Të jeni të sigurt për mbështetjen time të vazhdueshme në këtë moment vendimtar për vendin tuaj”, thuhet në letër.