Sonda japoneze pritet të ulet në një asteroid

0
9

Sonda japoneze ”Hayabusa2”, tashmë në orbitë, do të përpiqet të ulet në një trup qiellor, njoftoi agjencia hapësinore JAXA. Udhëtimi i ardhshëm parashikohet të transmetohet direkt në internet dhe shkencëtarët gjykojnë se ky do të jetë një mision shumë delikat. Gjithashtu është nisur dhe një robot franko-gjerman, që ka analizuar përbërjen e këtij guri primitiv në hapësirë. Qëllimi i këtij udhëtimi është kontributi në njohuritë mbi mjedisin qiellor dhe për të kuptuar më mirë jetën në Tokë.