Sondazhi i Gallup: 56% e shqiptarëve duan të ikin nga vendi, njësoj me vendet afrikane

0
2601

Sipas një sondazhi të Gallup, rreth 56% e shqiptarëve duan të largohen nga vendi.

Në këtë sondazh janë pyetur rreth 580 mijë persona nga 160 vende.

Ajo që të bie në sy është se pranë Shqipërisë në vendet ku shumica e banorëve kërkojnë të emigrojnë janë një pjesë e mirë e vendeve afrikane shumica e të cilave janë në luftëra civile ose varfëri të tejskajshme, si Sierra Leone, Republika Demokratike e Kongos, Liberia dhe Haiti.