Sot “spektakël” në qiell, për herë të parë shfaqet fenomeni i rrallë i hënës

0
16

Vëzhguesit e qiellit po përgatiten sot për eklipsin hënor, e cili njihet si “hëna e përgjakur”.

Gjatë ngjarjes spektakolare, sateliti natyror i Tokës merr një hije të mrekullueshme të kuqe.

I gjithë eklipsi do të shihet me sy të lirë në Amerikën Veriore dhe Jugore, si dhe në një pjesë të Evropës Perëndimore (duke përfshirë Mbretërinë e Bashkuar) dhe Afrikën Veriore.

Sipas National Geographic, këto ngjarje astrologjie do të fillojnë në orën 11.41 të paradites (sipas orës amerikane) më 20 janar dhe pritet të zgjasin për 62 minuta. Ata theksojnë se e gjithë ngjarja do të zhvillohet për tre orë e gjysmë.