Studiuesit tregojnë nga se është frymëzuar portreti i Kleopatrës në filma

0
15

Legjenda e bukurisë së saj fillestare është shtrirë ndër shekuj, por tani një ekspert ka zbuluar se imazhi ynë i ditëve moderne të Kleopatrës mund të bazohet tërësisht në një grua tjetër.

Ndërsa ish-Mbretëresha e Egjiptit është portretizuar nga bukuria si Elizabeth Taylor dhe Sophia Loren, ata mund të kenë qenë në të vërtetë duke imituar Ankhesenamun, gruan e Tutankhamun, e cila jetoi më shumë se 1.200 më parë.

Tarek el-Awady, 55 vjeç, kuratori i Tutankhamun tregon

‘Thesari i Faraonit të Artë, i cili sapo është hapur në Galerinë Saatchi në Londër, tregon informacione për gruan e Mbretit Tut, e veshur me një kurorë gjarpri dhe tunika, gjetur në një faltore në varrin e tij dhe një vizatim të saj në brendësi’.

Duke folur më tej, ai tha se janë këto imazhe që kanë frymëzuar përshkrime moderne siç është Kleopatra e Elizabeth Taylor në 1963, dhe Kleopatra e Vivien Leigh në 1945.