Tarifat/ Ministrja e Arsimit, apel studentëve: Lejoni sekretaritë të vijojnë punën

0
17
Zjarr Televizion Ad This is a sample article. ...

Ministrja e re e Arsimit, Besa Shahini doli ditën e sotme në një deklaratë për mediat, për ti bërë thirrje studentëve protestues që të mos bllokojnë punën e sekretarive mësimore. Sipas saj, bllokimi i sekretarive pengon punën për të zbatuar në kohë VKM-të për tarifat.

 “Është e rëndësishme dhe i bëj ftesë universiteteve, por edhe studentëve që janë nëpër këto fakultete duke protestuar që të mundësojnë punën e sekretarive dhe të mundësojnë sot pjesëmarrjen e personave nga ministria e Arsimit që të mund t’ju asistojnë ju me pyetjet që ju keni.

Në rastet kur sekretaritë nuk funksionojnë, ne nuk e marrim informacionin e duhur për listat e studentëve që janë përfitues të bursave, që janë përfitues të përjashtimeve nga tarifat dhe kjo e vonon procesin.

Sekretaritë që janë të bllokuara po e pengojnë procesin për të zgjidhur çështjet që janë pa zgjidhur për të përfunduar zbatimi i VKM për tarifat.

Edhe njëherë bëj festë studentët që po bllokojnë sekretaritë të mundësojnë funksionimin e tyre, sepse është e rëndësishme të zbatojmë pjesë të VKM që kanë të bëjnë me tarifat”.

 

Zjarr Tv Ad