“Të respektojmë dinjitetin e çdo njeriu, ndalni korrupsionin”

0
1

Arqipeshkvi i Metropolit Tiranë-Durrës, Imzot George Frendo, ka një mesazh për të gjithë besimtarët në prag të virgjiljes së Krishtlindjes, ndërsa thekson se ardhja e Jezusit në Botë ka shtruar themelet për një dinjitet të ri për njeriun.

“Krishtlindja na fton të mësojmë nga një foshnje. Në fytyrën e Jezusit fëmijë. Shohim fytyrën e çdo njeriu. Me ardhjen e tij në botë, Jezusi ka shtruar themelet për një dinjitet të ri për njeriun. Na urdhëron të respektojmë dinjitetin dhe të drejtat e çdo njeriu. E prandaj njeriu nuk duhet të ketë nevojë të afrojë një deputet, që t’i afrohet puna. Nevojë që t paguajë një kirurg në një spital publik, që të bëjë një operacion. Nuk do të ketë nevojë që të korruptojnë një gjyqtar që të marrë vendimin e drejtë në Gjykatë”, – u shpreh Imzot George Frendo.