Të shtëna dhe përp*lasje të forta/ Mbetën të lënduar dy oficerë policie

0
4

Dy oficerë janë lënduar gjatë protestave në qytetin e Louisville, ShBA pasi u vendos që askush nuk do të akuzohej për vd*ekjen e Breonna Taylor. 26 vjecarja, punonjëse në spital u q*ëlluan disa herë nga policët në shtëpinë e saj më 13 Mars.

Pak para orës 21:00, policia mori njoftime për të shtëna me a*rmë pranë një proteste. Dy nga oficerët që po përballeshin me protestuesit u q*ëlluan dhe kishin pl*agë jo-kërc*ënuese për jetën, u tha gazetarëve shefi i përkohshëm i policisë Robert Schroeder.

Brett Hankison është aku*zuar, jo për vd*ekjen e Taylor, por për “veprim të shpejtë” pasi shtiu me a*rmë në banesën e një fqinji në Louisville. Dy oficerë të tjerë nuk përballen me akuza. Shefi i Policisë së Louisville Robert Schroeder tha se rrethanat e oficerëve nuk janë të rrezikshme për jetën.

Ai shtoi se një i dyshuar është në paraburgim. Për këtë arsye, në Louisville është gjendje e jashtëzakonshme dhe forcat e policisë po p*ërplasen me prot*estuesit