Tensione/‘Lazarati 2’, familjarët karrige gjyqtarëve e gazetarëve

0
103

Apeli i Krimeve të Rënda ka lënë në fuqi vendimin për dosjen ‘Lazarati 2’. Seanca është shoqëruar me tensione, ku familjaret kanë sulmuar gazetarët dhe gjyqtarët. Familjarët kanë gjuajtur me karrige gjyqtarët dhe gazetarët.

Vendimi i Gjykata e Apelit lë në fuqi vendimin me 118 vite burg për 9 të akuzuarit e dosjen ‘Lazarati 2’. Kujtojmë se Prokuroria e Krimeve të Rënda ka kërkuar burg përjetë për Arbion Alikon, Bajram e Elvis Bocia. Gjithashtu pretenca ka kërkuar 118 vite burg për 8 të akuzuarit e tjerë.

Pretenca e Prokurorisë për grupin që vrau efektivin e FNSH në Lazarat në vitin 2015:

Arbjan Aliko e Borjan Boçia, burg përjetë

Elvis Boçia 35 vite

Xhulio Malo 10 vite

Albion Aliko 17.6 vite

Elson Kazma 17.6 vite

Klodian Selimi 13 vite

Oltion Proko 9 vite

Dervish Çoko 18 vite

Rohan Hirja 18 vite

Iliaz Xhaferaj 15 vite