Tetë mënyrat se si bota mund të shkojë drejt fundit

0
9

Një gazetar ka identifikuar tetë mënyra se si bota mund të përfundojë, me bioteknologjinë vdekjeprurëse, robotët e stilit Terminator dhe luftën bërthamore janë kërcënimet më të mëdha për jetën në Tokë.

Bryan Walsh, 41 vjeç, një ish-korrespodent në librin e tij “End Times” trajton gjithashtu edhe ndryshimin e klimës , mbikëqyrësit, asteroidet, sëmundjet dhe madje edhe alienët.

Një Udhëzues i shkurtër për Fundin e Botës erdhi pasi Z. Walsh kaloi dy vjet duke parë mënyrat e tmerrshme me të cilat mund të përballej bota.

Ai ka vlerësuar si ashpërsinë e secilit katastrofë, ashtu edhe gjasat që ajo të ndodhë në të vërtetë.

Bioteknologjia-Ai ka frikë se shkencëtarët ekstremistë që eksperimentojnë me sëmundje mund të prodhojnë një mbikëqyrje që mund t’i rezistojë vaksinave dhe antiviralëve, me qëllim të shkatërrimit të një sasie të madhe të racës njerëzore.

Terminator-Aftësia e tyre për të ruajtur sasi të mëdha të të dhënave dhe për t’i përpunuar ato shumë më shpejt sesa truri i njeriut do të thotë se ata mund të bëhen intelektë shumë më të mirë.

Lufta bërthamore- Lufta bërthamore është ndoshta mënyra më e diskutuar dhe e parashikuar për fundin e botës. Stoku i madh i armëve që erdhën pas Luftës së Dytë Botërore si dhe rritja e tensionit mes superfuqive si SHBA., Rusia dhe Kina vitet e fundit ka potencialin të shkaktojë katastrofë.

Supervullkani- Supervullkani është kërcënimi më i rrezikshëm natyror ekzistencial, sipas Z. Walsh. duke cituar gjetjet e shkencëtarit të Universitetit të Bristol, Jonathan Rougier, Ëalsh thotë se një shpërthim mund të ndodhte një herë në 17,000 vjet.

Alienët- Walsh është i bindur se me numrin e madh të planetëve në univers, mbetet potenciali për një jetë tjetër inteligjente, e cila mund të shkaktojë zhdukjen tonë.

Asteroidi-Filma të tillë si Armagedoni kanë kapur imagjinatën e publikut për një asteroid të madh që i jep fund planetit tonë. Walsh ai vëren se ekziston një shans prej 0,000005 për qind për një ‘asteroid të nivelit të zhdukjes’ që godet Tokën në një vit.

Ndryshimi i klimës-Kërcënimi i ndryshimit të klimës ka kapluar botën në muajt e fundit.

Sëmundjet infektive-Sëmundjet infektive në vetvete nuk do të kishin shumë të ngjarë të kërcënojnë speciet tona, thotë Walsh. Eështë sëmundja e Ebolës, e cila është vdekjeprurëse, por nuk përhapet shumë shpejt, ‘thotë ai