Tregu kinez i Inteligjencës Artificiale vlerësohet 12 mld USD deri në vitin 2023

0
5

Sipas një libri të bardhë botuar kohët e fundit, tregu kinez i Inteligjencës Artificiale (AI) është vlerësuar të arrijë në rreth 12 miliardë dollarë para vitit 2023. Hulumtimi u krye nga Korporata Ndërkombëtare e të Dhënëve dhe një media kineze për teknologjinë, Qbitai.com.

Pritet që sivjet tregu i dytë më i madh i inteligjencës artificiale në botë të rritet me 64 për qind, duke zënë 12 për qind të nivelit botëror. Tregu kinez i AI-së është aktiv në shumë fusha, përfshi në kujdesin shëndetësor dhe telekomunikacion.