Trump vendos veton mbi deklaratën e emergjencave të kufirit

0
3

Presidenti Donald Trump ka vënë veton ndaj një mase nga Kongresi që ka revokuar deklaratën e tij për një emergjencë kombëtare në kufirin SHBA-Meksikë. Ligjbërësit, duke përfshirë 12 republikanë, kishin kaluar rezolutën e refuzimit të enjten në një qortim të befasishëm të çështjes së nënshkrimit të  Trump. Kongresit tani do t’i duhet një shumicë prej dy të tretash në të dy dhomat për ta anashkaluar atë, gjë që nuk ka gjasa të ndodhë.

Ky është vetoja e parë e presidencës së Trump.

“Si president, mbrojtja e kombit është detyra ime më e lartë,” tha  Trump të premten.

“Dje, Kongresi miratoi një rezolutë të rrezikshme që nëse nënshkruhet në ligj, do të vinte në rrezik amerikanët e panumërt.

“Kongresi ka liri të kalojë këtë rezolutë dhe unë kam për detyrë të vë veton. Jam shumë krenar për këtë”.

Trump përsëriti pretendimet e tij se emigrantët e paligjshëm nga kufiri jugor ishin kryesisht kriminelë, duke sjellë drogë në vend.