Turqia i heq të gjitha taksat për Serbinë

0
39

Parlamenti i Turqisë e ka miratuar marrëveshjen e re për tregti të lirë mes Turqisë dhe Serbisë. Me këtë janë krijuar kushtet që një numër i madh i mallrave të gjenden në regjimin pa taksa mes këtyre dy vendeve. Sipas kësaj marrëveshjeje për tregti të lirë, Serbisë për herë të parë i është mundësuar eksport vjetor pa taksa në Turqi të 5000 tonelatave të mishit të gjethit, 25.000 tonelatave të vajit të lulediellit të papërpunuar, 10.000 tonelatave vaj lulediellit të rafinuar, 15.000 tonelata fara luledielli, 5000 tonelata sojë, 1000 tonelata ushqim kafshësh, etj.