UNICEF: 1 në 3 fëmijë në botë është i paushqyer

0
2

1 në 3 fëmijë në botë, një e treta e gati 700 milinë fëmijëve në botë nën moshën pesë vjeç, janë të uritur ose nën peshë dhe përballen me probleme shëndetësore gjatë gjithë jetës ë tyre. Ky ëhstë vlerësimi i zymtë i OKB bërë së fundmi lidhur me ushqyerjen e fëmijëve.

“Nëse fëmijëtushqehen varfërisht, ata jetojnë në varfërisht”, tha Drejtorja Ekzekutive e UNICEF, Henrietta Fore.